Home / Mantelzorg woning kopen

Mantelzorgwoning kopen 

Overweegt u een mantelzorgwoning te kopen? Het kopen van een zorgwoning is niet zomaar iets. Als u in verband met mantelzorg een zelfstandige woning wilt aanschaffen, is het goed om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. Zo is het van belang om alle ins en outs te weten op het gebied van wet en regelgeving met betrekking tot mantelzorgwoningen. Natuurlijk kunt u zelf op zoek gaan naar informatie maar een gedegen advies kan voor de meeste mensen eveneens zeer welkom zijn. Ontzorgen van personen die toch al hulp nodig hebben is wel zo fijn.

Voor de aankoop van mantelzorgwoningen moet iemand de minimale AOW-leeftijd hebben bereikt.  Een bestaand gebouw kan ingericht worden als mantelzorg woonobject. Daarnaast kan er een nieuwe mantelzorgwoning worden geplaatst. Vaak is er geen vergunning nodig. Het volstaat om een mantelzorgindicatie van de dokter of verpleegkundige te overleggen. Regels kunnen per gemeente verschillen. Bij twijfel kan het raadzaam zijn om navraag te doen. 

Zorgwoning kopen 

Wilt u een zorgwoning kopen zodat u zelfstandig kunt blijven wonen? Dan kunt u bekijken of u in aanmerking komt voor een subsidie. Soms zal er een aanpassing aan de woning gedaan moeten worden. Om dit te realiseren kan het mogelijk zijn om aanspraak te maken op een bijdrage via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Deze vergoedingen worden alleen toegekend als er sprake is van een verminderde mobiliteit.

Een mantelzorghuis heeft geen gevolgen voor de WOZ-waarde van een huis. Laat alle kosten vooraf vastleggen in een offerte zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een mantelzorgwoning is een woning op de grond van het huis van een persoon die zorg nodig heeft. Mantelzorgwoningen zijn bedoeld voor zorgverleners. Dit kan een verpleegkundige zijn, maar ook een vriend of familielid. Degene die zorg nodig heeft kan ook in de mantelzorgwoning wonen. Dan slaapt de hulpverlener in de hoofdwoning. Als de mantelzorg stopt mag het woonobject niet meer gebruikt worden om in te wonen. Het huis hoeft niet afgebroken te worden. De keuken en badkamer moeten bijvoorbeeld verwijderd worden. 

Mantelzorgwoning te koop 

Wilt u een kant en klare woning kopen? Kijk dan welke complete mantelzorgwoning te koop staat. Voordat er aankoop wordt gedaan is het belangrijk om te weten waar u naar op zoek bent. Het is wel zo prettig om in een goed uitgedachte woning te wonen. Een goede indeling kan hierbij een belangrijke rol spelen. Vaak is een woonobject helemaal naar eigen wens in te richten. Er kan op maat ontworpen worden, dit kunt u helemaal zelf aangeven.

Het is vaak gewenst om de binneninrichting flexibel in te richten. Hecht u veel waarde aan een grote slaapkamer of wilt u juist een hele ruime woonkamer? Er bestaan meerdere soorten mantelzorgwoningen. Deze woonobjecten kunnen in de tuin geplaatst of aan het huis aangebouwd worden. Garages of andere bouwwerken worden ook weleens omgebouwd tot een mantelzorg woonobject. 

Wat kost een mantelzorgwoning? 

Benieuwd naar de kosten van een mantelzorgwoning? Zorgwoningen zijn al beschikbaar voor een prijs vanaf € 68.980. De daadwerkelijk te betalen prijs hangt af van uw specifieke wensen en het type woning. Hoe meer voorkeuren u heeft hoe hoger de kosten vaak uitvallen. Offertes zijn vrijblijvend op te vragen zodat u binnen een mum van tijd weet wat er betaald moet worden. Een goed onderhouden mantelzorgwoning zorgt ervoor dat er geen onnodige kosten betaald hoeven te worden. U heeft zelf het beste inzicht in uw portemonnee.

De aanschaf van een mantelzorgwoning brengt vele voordelen met zich mee. Bedenk dat een aankoop van een mantelzorgwoning een goede investering voor de toekomst is. U ziet op deze manier uw dierbaren nog regelmatig. Dat is natuurlijk prettig oud worden. Een zorgwoning kan op een makkelijke manier geplaatst worden en is waardevast. Dit houdt in dat er wordt gesproken over de waarde van een bepaald bezit die de prijsontwikkeling in een land volgt.

Alfa – Prijs op aanvraag

De Alfa is de basis versie van de mantelzorgwoningen van Blijven wonen, maar dat maakt deze woning absoluut niet minder. Door een goed uitgedachte woning, heeft dit model met deze indeling zich al bewezen. De woning is nog geheel naar eigen smaak te ontwerpen.

Bèta – Prijs op aanvraag

Type Bèta is een moderne, landelijke mantelzorgwoning van veel gemakken voorzien. Deze stijlvolle woning laat zien dat een mantelzorgwoning veel meer is dan een plek voor zorg alleen. De woning valt namelijk op door zijn mooie ontwerp.

Gamma – Prijs op aanvraag

Een mantelzorgchalet wat niet van een traditioneel huis te onderscheiden is. Dat is de type Gamma. Deze mantelzorgwoning kan voorzien worden van alle mogelijke kleuren en types steen strips.

Delta – Prijs op aanvraag

De Delta mantelzorgwoning is een woning gemaakt van 2 chalets die onderling aan elkaar verbonden worden. Deze woning is het grootst mogelijke ontwerp onder de mantelzorgwoningen. De maten variëren van 7 tot 9 meter breed en een lengte van 8 tot 15 meter. .

Jota – Prijs op aanvraag

Type Jota is net als de Delta met elke gewenste gevelbekleding beschikbaar. Deze mantelzorgwoning onderscheid zich door de L vormige opstelling. Deze opstelling is ideaal voor een extra slaapkamer of berging.

Vragen? Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

FAQ

Wie komt wanneer in aanmerking voor een mantelzorgwoning?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een mantelzorgwoning? Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet u allereerst een AOW-leeftijd hebben bereikt. Gaat het om een mantelzorgwoning op eigen terrein? Dan hoeft er geen omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Het gebruik van een bestaande woning of het neerzetten van een nieuw huis zal moeten geschieden volgens de regels voor bouwen in de achtertuin. Geen vergunning wil niet zeggen dat er geen regels gelden. Zo moet er voldaan worden aan het Bouwbesluit. Dat besluit bestaat uit regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Gemeentes kunnen hier meer informatie over geven.
Wat kost een mantelzorgwoning in de tuin?


Mantelzorgwoningen in de tuin variëren in prijs. Een aantal zaken kunnen hier invloed op hebben. Zo speelt het mee of het om een verplaatsbare woning gaat. Er kan gekozen worden uit diverse indelingen en uitvoeringen. Een complete woning valt in de regel goedkoper uit in vergelijking met een op maat gemaakt huis. Wilt u bijvoorbeeld veel dingen veranderen? Dit kan dan hogere kosten met zich meebrengen. Vraag om informatie zodat u hiervan op de hoogte wordt gebracht.

Wat zijn de kosten van een mantelzorgwoning?


Op basis van onderzoeken liggen de gemiddelde kosten voor een mantelzorgwoning tussen de € 60.000,- en € 120.000,-. Een adviseur kan u exact vertellen welk bedrag er betaald zal moeten worden. Kant-en-klare woonobjecten zijn vaak goedkoper ten opzichte van op maat gemaakte huizen. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Dit heeft vooral te maken met het feit of u aanpassingen aan het huis wil laten uitvoeren. Voordat een woonobject geplaatst kan worden moeten er vaak werkzaamheden verricht worden. Dit kan eveneens extra kosten met zich mee brengen.

Wat kost een kant en klare mantelzorgwoning?
Een kant en klare mantelzorgwoning kost gemiddeld tussen de € 60.000,- en € 120.000,-. Deze kosten hangen sterk af van uw voorkeuren. Op maat gemaakte mantelzorgwoningen zijn duurder dan complete woningen. Alle modellen kunnen naar wens worden aangepast. Om een woning te plaatsen moeten er soms andere werkzaamheden plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan grondwerkzaamheden of het verplaatsen van een schutting. Laat u altijd goed adviseren en vraag of de exacte prijs voor u berekend kan worden.