Home / Prefab seniorenwoning

Prefab seniorenwoning

Weleens gedacht aan de aanschaf van een prefab seniorenwoning? Deze woningen worden ook wel een aanleunwoning of wibo-woning genoemd. Een dergelijke woning wordt gebouwd om het wel en wee van senioren zo makkelijk mogelijk te maken. Door de plaatsing van een prefab seniorenwoning kunnen senioren zelfstandig blijven wonen, terwijl de juiste zorg erg dichtbij is. De seniorenwoning van prefab zijn geschikt voor oudere mensen van 55 jaar of ouder. Een dergelijke woning zal gelijkvloers gebouwd worden. Een special aangepast huis kan eveneens voorzien worden van een lift.

Seniorenwoning bouwen prefab

Een levensloopbestendige woning bouwen kan een goede toekomstbestendige keuze zijn. Door een seniorenhuis zult u goed voorbereid zijn voor de toekomst. Wat dacht u van een seniorenwoning met een bad-, woon- en slaapkamer op de begane grond? Er zijn steeds meer mogelijkheden om een mantelzorgwoning als duurzame woning te bouwen. Levensloopbestendig aanleggen wordt steeds vaker gedaan. Besluit u een droomhuis te laten bouwen? Dan is het wel zo prettig om daar woonachtig te kunnen blijven. Het is daarom raadzaam om meteen de juiste voorzieningen te plaatsen. Ieder basismodel kan ’toekomst proof’ gebouwd worden. Bij een zorgwoning die levensloopbestendig is, heeft de begane grond vaak een grote oppervlakte. De bovenverdieping wordt vaak ingericht als hobbykamer of logeerkamer. De bouw van een seniorenhuis moet losgezien worden van een locatie of architectuurstijl. Er wordt echt ingezet op een gedegen functionele indeling.

Voordelen prefab seniorenwoningen

Prefab seniorenwoningen brengen vele voordelen met zich mee: 

 

  • Vanwege het feit dat het een prefab woning is, zal het huis helemaal gecreëerd worden in de fabriek. Dat heeft als voordeel dat het huis kant-en-klaar geplaatst kan worden. 
  • Een zorgwoning kan neergezet worden in de buurt van lotgenoten. Zo zullen ouderen niet eenzaam oud hoeven te worden. 
  • In de woning zijn geen drempels aanwezig. 
  • Het huis wordt op uiterst praktische wijze ingericht. 
  • Het traject bestaat uit volledige begeleiding, waardoor u samen kunt bepalen hoe de uitstraling en indeling eruit komen te zien. 
 • Sinds een aantal jaar hoeft er voor een mantelzorgwoning geen vergunning meer aangevraagd te worden. Vraag voor de zekerheid altijd bij de gemeente na of er speciale voordelen en/of regels van kracht zijn.

Alfa – Prijs op aanvraag

De Alfa is de basis versie van de mantelzorgwoningen van Blijven wonen, maar dat maakt deze woning absoluut niet minder. Door een goed uitgedachte woning, heeft dit model met deze indeling zich al bewezen. De woning is nog geheel naar eigen smaak te ontwerpen.

Bèta – Prijs op aanvraag

Type Bèta is een moderne, landelijke mantelzorgwoning van veel gemakken voorzien. Deze stijlvolle woning laat zien dat een mantelzorgwoning veel meer is dan een plek voor zorg alleen. De woning valt namelijk op door zijn mooie ontwerp.

Gamma – Prijs op aanvraag

Een mantelzorgchalet wat niet van een traditioneel huis te onderscheiden is. Dat is de type Gamma. Deze mantelzorgwoning kan voorzien worden van alle mogelijke kleuren en types steen strips.

Delta – Prijs op aanvraag

De Delta mantelzorgwoning is een woning gemaakt van 2 chalets die onderling aan elkaar verbonden worden. Deze woning is het grootst mogelijke ontwerp onder de mantelzorgwoningen. De maten variëren van 7 tot 9 meter breed en een lengte van 8 tot 15 meter. .

Jota – Prijs op aanvraag

Type Jota is net als de Delta met elke gewenste gevelbekleding beschikbaar. Deze mantelzorgwoning onderscheid zich door de L vormige opstelling. Deze opstelling is ideaal voor een extra slaapkamer of berging.

Prefab seniorenwoningen prijzen 

Ten slotte nog wat informatie over de prefab seniorenwoningen prijzen. Deze woonobjecten zijn al verkrijgbaar van € 50.000,-. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren. Maakt u bijvoorbeeld de keuze voor een duurzame woning die helemaal klaar is? Zijn er specifieke wensen en voorkeuren voor het aanstaande specifieke stulpje? Iedere persoon zal hierin eigen keuzes maken. Er kan bijvoorbeeld voor gekozen worden om een prefab seniorenwoning zonder inrichting te laten bouwen.

Andere mensen vinden het fijn als een woonkavel wordt opgeleverd inclusief bad-, slaap- en/of woonkamer inrichting. Heeft een zorgwoningen meerdere verdiepingen? Dan zullen sommige mensen het fijn vinden om een lift te laten installeren. Dit kan een mooie uitkomst zijn als u later slecht of minder ter been bent. Om kosten inzichtelijk te krijgen is het raadzaam om vooraf een indicatie/offerte op te vragen. Zo zult u achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

 

 

Vragen? Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.