Home / Seniorenwoning kopen

Seniorenwoning kopen

Wilt u graag een seniorenwoning kopen? Dan is het handig om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. Ouderen hebben tegenwoordig de behoefte om steeds langer zelfstandig te wonen. Het kopen van een seniorenwoning zorgt ervoor dat oudere personen vaak zo lang als mogelijk in hun favoriete buurt woonachtig kunnen blijven. Dat vinden de meeste mensen wel zo fijn. Hoe hoger de leeftijd hoe vaker er beperkingen optreden. Een aangepast huis kan dan een belangrijke rol spelen. Daarnaast kan de hulp van een mantelzorger, vrijwilliger of professional uitkomst bieden. 

55 plus woningen 

Bent u op zoek naar 55 plus woningen? Een 55 plus woning mag alleen door iemand bewoond worden die minstens 55 jaar is. Wilt u in aanmerking komen voor een dergelijke seniorenwoning? Dan zal u zich moeten inschrijven bij de woningcoöperatie die deze huizen verdeelt. In de meeste gevallen is er ook een huisvestigingsvergunning vereist.

Een goede seniorenwoning beschikt over de juiste faciliteiten en voorzieningen. Deze huizen zijn bijvoorbeeld voorzien van gelijke vloeren en brede deurposten. Ideaal als u op een gerespecteerde leeftijd bent beland. Een zorgwoning voor senioren kunnen een ideale uitkomst zijn voor mensen die zelfstandig willen wonen en tegelijkertijd minder mobiel zijn. 

Zorgwoning kopen 

Er zijn tal van redenen om een zorgwoning te kopen. De overheid doet er van alles aan senioren te stimuleren een zorgwoning te kopen. Hiervoor zijn zelfs de Who-regels aangepast. Grootste voordeel daarvan is dat er een zorgwoning aangeschaft kan worden, zonder dat er een vergunning voor benodigd is. Doordat er vele verzorgingstehuizen en bejaardentehuizen gesloten zijn, is het steeds lastiger om in een verzorgingstehuis te wonen.

De samenleving is in tegenstelling tot vroeger, steeds meer een participatiemaatschappij. Dit is een maatschappij waar iedereen verantwoording draagt voor zijn of haar eigen leven en omgeving. Dit wordt omschreven als een politieke ideologie en tegelijkertijd een bezuinigingsoperatie. De laatste jaren zijn er vele miljoenen gebudgetteerd vanuit de overheid, om senioren zoveel mogelijk zelfstandig te laten blijven wonen. De aanschaf van een zorghuis kan gezien worden als een investering die waardevast is.

Alfa – Prijs op aanvraag

De Alfa is de basis versie van de mantelzorgwoningen van Blijven wonen, maar dat maakt deze woning absoluut niet minder. Door een goed uitgedachte woning, heeft dit model met deze indeling zich al bewezen. De woning is nog geheel naar eigen smaak te ontwerpen.

Bèta – Prijs op aanvraag

Type Bèta is een moderne, landelijke mantelzorgwoning van veel gemakken voorzien. Deze stijlvolle woning laat zien dat een mantelzorgwoning veel meer is dan een plek voor zorg alleen. De woning valt namelijk op door zijn mooie ontwerp.

Gamma – Prijs op aanvraag

Een mantelzorgchalet wat niet van een traditioneel huis te onderscheiden is. Dat is de type Gamma. Deze mantelzorgwoning kan voorzien worden van alle mogelijke kleuren en types steen strips.

Delta – Prijs op aanvraag

De Delta mantelzorgwoning is een woning gemaakt van 2 chalets die onderling aan elkaar verbonden worden. Deze woning is het grootst mogelijke ontwerp onder de mantelzorgwoningen. De maten variëren van 7 tot 9 meter breed en een lengte van 8 tot 15 meter. .

Jota – Prijs op aanvraag

Type Jota is net als de Delta met elke gewenste gevelbekleding beschikbaar. Deze mantelzorgwoning onderscheid zich door de L vormige opstelling. Deze opstelling is ideaal voor een extra slaapkamer of berging.

Woning voor ouderen

 Bij een woning voor ouderen moet éénmalig een hoog bedrag betaald worden. Een mantelzorgwoning kan minstens twintig tot veertig jaar mee. Bent u in het bezit van een hoog eigen vermogen en gaat u zich in een seniorenwoning vestigen? Dan zal er hoogstwaarschijnlijk maandelijks een bepaald bedrag betaald moeten worden.

De kosten voor een verplegingshuis zijn soms wel € 2000,- per maand. De bedragen voor een zorginstelling liggen vaak hoger. Een eigen zorgwoning kan op vele vlakken dus een mooie uitkomst bieden. Onderzoeken hebben aangetoond dat ruim 50 procent van de Nederlandse ouderen graag thuis willen blijven wonen. Als iemand ouder wordt neemt de zin om te verhuizen absoluut af. Veel mensen kiezen dan veel liever voor een eigen mantelzorgwoning. In veel situaties is dit een ideale oplossing. Een seniorenwoning kan helemaal gemaakt worden op basis van uw wensen en behoeften. Een seniorenwoning kan in de tuin naast de hoofdwoning geplaatst worden. De zorgverlener of zorgbehoevende kan in de bijwoning intrekken.   

Vragen? Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.